نحوه ثبت نام گذرنامه زیارتی پلیس من / راهنمای جامع زائران اربعین انتقال ۵ هزار زندانی در خوزستان تقلیل ساعت تدریس معلمان از مهر ۱۴۰۵؛ چه کسانی مشمول کاهش ساعت کاری فرهنگیان می‌شوند؟ گرمای سوزان برای این مناطق کشور در روز‌های آینده نسل جدید گوشی‌های سامسونگ در راه است آخرین وضعیت جاده چالوس و هراز آنلاین امروز شنبه ۲۰ تیر/ جاده چالوس امروز باز است؟ ترافیک نیمه‌سنگین در چالوس و سنگینی تردد در آزادراه کرج–تهران تداوم جوی آرام در بیشتر نقاط کشور طی 5 روز آینده شگرد جدید مجرمان سایبری برای خالی کردن حساب شهروندان محدودیت ترافیکی در جاده کرج چالوس اعلام محدودیت‌های ترافیکی برای مراسم تشییع مشهد همراه داشتن موبایل در امتحانات دانشگاه آزاد مجاز شد اصلاحیه برنامه آزمون نهایی پایه یازدهم منتشر شد جاده چالوس یکطرفه شد سامانه‌های دانشگاه آزاد از دسترس خارج شد / احتمال وقوع حمله سایبری آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵؛ تاریخ دریافت کارت ارشد ۱۴۰۵ و زمان برگزاری آزمون اعلام شد

اطلاع کارگران از سنوات و قراردادکار در کمترین زمان

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران گفت: با راه‌اندازی سامانه جامع روابط کار همه قراردادهای کار از این پس در این سامانه بارگذاری شده و کارگران از میزان سابقه و سنوات و بیمه پردازی خود با خبر می‌شوند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۱ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 13
کد خبر: ۱۹۱۷۰

به گزارش راهبرد معاصر ، هادی ابوی ، اظهار کرد: با خبر شدیم که سامانه روابط کار مراحل پایانی خود را می‌گذراند و ظرف روزهای آینده قابل دسترسی برای همه کارفرمایان و کارگران است. این سامانه موجب شفاف‌سازی اطلاعات در حوزه روابط کار می‌شود و بیش از هر چیز به شفافیت قراردادهای کار کمک می‌کند.

 

وی ادامه داد: بر اساس ماده ۱۰ قانون کار باید میزان حقوق و دستمزد، تاریخ انعقاد قرارداد و مدت قرارداد کار مشخص شود و به موجب تبصره این ماده یک نسخه از قرارداد کار به کارگر و یک نسخه در اختیار ادارات کار قرار گیرد ولی با راه‌اندازی این سامانه از این پس تمام قراردادهای کار در سامانه بارگذاری خواهند شد و کارگران می‌توانند به راحتی به قرارداد کار، میزان سابقه و سنوات و بیمه پردازی خود دسترسی پیدا کنند.

به گفته ابوی، قراردادهای کاری که میان کارگران و کارفرمایان امضا می‌شود حتما باید در سامانه جامع روابط کار ثبت و بارگذاری شود.

 

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران تاکید کرد: با این سامانه دیگر قرارداد شفاهی یا قرارداد سفید امضا معنی نخواهد داشت و کارفرمایان متخلفی که از این طریق اقدام به گرفتن نیروی کار می‌کنند، شناسایی شده و ناچار به بستن قرارداد قانونی با کارگر می‌شوند.

 

وی گفت: یکی از مشکلاتی که کارگران در بحث قرارداد کار دارند این است که بعضا با آنها قرارداد سفید امضا بسته می‌شود. قرارداد سفید امضا روی کاغذ است و امضا هم دارد منتها مبلغ دستمزد و زمان آغاز و خاتمه در آن قید نمی‌شود و کارفرما هر زمان که خواست کارگر را اخراج می‌کند؛ در حالی که با راه اندازی این سامانه همه قراردادها باید تاریخ ابتدا و انتها داشته باشد و غیر از این باشد سامانه قبول نمی‌کند و قابل ثبت نیست. طبعا قراردادهای شفافی هم با این رویه دیگر نمی‌تواند مصداق پیدا کند و قابل ثبت در سامانه نیست.

 

این مقام مسئول کارگری تاکید کرد: سامانه جامع روابط کار مثل سامانه ثنای قوه قضاییه، امکان طرح شکایت و ثبت و پیگیری آن را به کارگران و کارفرمایان می‌دهد و کارگر می‌تواند ضمن رویت قرارداد خود در صورت شکایت از کارفرما بدون مراجعه حضوری به مراجع حل اختلاف شکایت خود را در سامانه ثبت و مراحل رسیدگی آن را دنبال کند.

 

سامانه جامع روابط کار با هدف شفاف‌سازی و ساماندهی اطلاعات در حوزه روابط کار راه اندازی شده و از ۳۲ زیرمجموعه تشکیل شده است که زیر سامانه جامع ثبت دادخواست‌ها، ‌ آموزش ایمنی نیروهای کار، ثبت و تایید و پیگیری قراردادهای کار، بیمه بیکاری، حمایت از مشاغل، شناسایی واحدهای مشکل‌دار، شوراهای سازش و بیمه کارگران ساختمانی از جمله آنها به شمار می‌رود. این سامانه ابتدا در چند استان کشور از جمله تهران، ‌البرز و اردبیل به اجرا درآمده و پس از آن در سراسر کشور عملیاتی خواهد شد.

منبع : ایسنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار